Sinterklaas tips

Het is weer bijna zover, 5 december! En dat betekent pakjesavond. Helaas zal het dit jaar op een andere manier gevierd moeten worden dan dat we gewend zijn. Maar niet getreurd! Wij, Hobbyboxnl, zorgen ervoor dat deze Sinterklaasavond net zo leuk is als andere jaren. In deze blog gaan we het hebben over verschillende Sinterklaas activiteiten en natuurlijk worden er ook Sinterklaas cadeau tips gegeven! Benieuwd? Lees vooral verder.

Wie of wat ben ik

Knip uit een A4 papier vier kaartjes. Schrijf op deze kaartjes verschillende mensen, producten of diensten die te maken hebben met het Sinterklaasfeest. Zo heb je Sinterklaas, leespiet, knutselpiet, snoeppiet, strooipiet, bakpiet, het paard van Sinterklaas, de stoomboot en ga zo maar door… Maak een stapel van deze kaartjes. Ieder pakt een kaartje en beeld vervolgens uit wie of wat er op dit kaartje geschreven staat. Diegene krijgt hiervoor 30 seconden de tijd. Is dit gelukt? Dan krijgt hij of zij één punt. Als dit niet op tijd gelukt is, krijgt diegene geen punt. Degene met de meeste punten wint het spel!
sinterklaas

Sinterklaas speurtocht

Zet een Sinterklaas speurtocht uit met behulp van pepernoten. Begin bijvoorbeeld in de woonkamer met het leggen van een spoor van pepernoten die de spelers moeten volgen. Aan het einde van dit spoor kun je een papiertje neerleggen met daarop een aanwijzing. Dit kun je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Is het bijvoorbeeld voor de kinderen dan kun je op deze aanwijzing schrijving: Vervang het woord ‘woon’ in woonkamer door het woord ‘bad’, waar moet je dan heen gaan? De badkamer! Op deze manier kun je door blijven gaan totdat ze het einde van deze Sinterklaas speurtocht hebben bereikt.

Sint en Piet verstoppertje

Het is misschien een ouderwets spelletje, maar het blijft leuk voor de kinderen. Om het nog iets leuker te maken kunnen jullie jezelf verkleden als sint of piet. Hierdoor voelt het écht als 5 december! Je kunt er ook voor kiezen om voorwerpen te verstoppen tijdens deze Sinterklaas activiteit.

Het Sinterklaas spel

Voor dit spel zijn er pepernoten, speculaas en papier nodig. Het is makkelijk om de score bij te houden op een papiertje.

1. Chubby Bunny! Maar dan met pepernoten. Doe een pepernoot in je mond en zeg daarna “Sinterklaas” doe dit totdat er geen pepernoot meer in je mond erbij past. Degene die de meeste pepernoten in zijn mond kan stoppen, wint het spel.


2. Speculaas happen: Hang de speculaasjes aan een touw en laat vervolgens de spelers dit er vanaf happen. De snelste speler wint dit spel.


3. Sinterklaas puzzel: Print een Sinterklaas puzzel uit van het internet. Laat de spelers deze oplossen. De snelste speler wint dit spel. Op Pinterest staan leuke ideeën beschreven.


4. Sinterklaas quiz: Bedenk een aantal quiz vragen die betrekking hebben op het sinterklaas spel. De speler die de meeste vragen kan beantwoorden, wint dit spel.


5. Pepernoten gooien: Zet een aantal bekertjes neer op tafel en laat de spelers pepernoten in deze bekertjes gooien. De speler die de meeste pepernoten in de bekertjes krijgt wint dit spel.

Degene met de meeste punten wint het gehele spel!

We zouden Hobbyboxnl niet zijn als we de leukste tip niet met jullie zouden delen, namelijk bakken! We hebben het Sinterklaas bakken pakket samengesteld. Met dit pakket kun je samen met je vrienden of familie, als Sinterklaas activiteit volledig aan de slag in de keuken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf recepten uit te zoeken. Deze kunnen je helpen om lekkere dingen op tafel te zetten. Maak voor deze Sinterklaasavond zelfgemaakte pepernoten of chocolade letters!

sinterklaabox