5 Hobby Tips voor jou

In deze bijzonder tijd is ons vaak de vraag gesteld: “Wat te doen tegen verveling?”. Op basis van deze vraag leek het ons leuk om jullie te helpen met het zoeken naar jouw hobby in deze Corona tijd. Zelf ben ik opzoek gegaan naar verschillende activiteiten om te kunnen doen. Tijdens deze zoektocht kwam ik op veel verschillende websites terecht die verschillende hobby tips gaven om verveling tegen te gaan. Op basis van deze tips kreeg ik veel inspiratie. Dus speciaal voor jullie hobby tips om verveling tegen te gaan!

Tip 1: Je eigen spel maken

Maak je avonden net wat leuker door je zelf gemaakte spellen te gaan spelen. Je kan dit zo leuk en zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kan hierbij denken aan een a4 papier in 4 stukken te verdelen, deze uit te knippen en vervolgens met pen een leuke opdracht op te schrijven. Herhaal dit vervolgens. Maak van deze zelf gemaakte kaartjes een stapel en spelen maar!

De Kruidvat beschikt over een fotokiosk waarmee je jouw foto’s heel snel en professioneel af kunt drukken. In elke Kruidvat winkel staat een fotokiosk waarmee je met je geheugendrager of mobiel, jouw foto’s direct kunt uitprinten. Hierdoor is het mogelijk om je eigen memorie te maken! Zoek je leukste foto’s bij elkaar en maak je eigen versie van memorie. Ook zou je kunnen denken aan een spel zoals wie ben ik. Super leuk om met je familie of vrienden elkaar te moeten raden.

Tip 2: Haken

Haken is een leuke en ontspannen bezigheid. Het is zelfs bewezen dat haken stress vermindert. Het helpt mediterend door de ritmische handelingen die ervoor zorgen dat je je hoofd makkelijker leeg kan maken en zodra je jouw meester werk af hebt geeft het een gevoel van voldoening. Neem gerust een kijkje bij het hobbypakket haken. Met deze tip hoef jij je niet meer te vervelen!

Tip 3: Lezen

Deze tip is niet de meest spectaculaire en originele hobby tip. Maar door mezelf meer te hebben verdiept in de positieve punten van het lezen. Ben ik er achter gekomen dat lezen niet alleen helpt om de verveling tegen te gaan, maar het draagt ook bij aan je zelf ontplooiing. Nu.nl zette vandaag (16-11-2020) een artikel met daarin de zes positieve effecten van lezen online. Dus hierbij voor jullie de zes positieve effecten van lezen:

  • Lezen vermindert stress
  • Lezen maakt je een blijer en leuker mens
  • Lezen draagt bij aan het vromen van je persoonlijkheid
  • Je hersenactiviteit wordt verbeterd
  • Het is een medicijn
  • Het zorgt voor een betere nachtrust

Tip 4: Challenge

Deze tip is eigenlijk geen hobby, maar wel super leuk om uit te voeren. Bedenk elke zondag weer nieuwe challenges die je voor aankomende week uit moet voeren. Vooral nu je veel in huis doorbrengt kan deze tip net de motivatie geven om erop uit te gaan. Denk hierbij aan een uitdaging zoals elke dag een wandeling maken, twee nieuwe recepten uit proberen, die documentaire kijken of een begin maken met dat klusje dat je al zolang hebt uitgesteld. Heb je de challenge aan het eind van de week gehaald? Dan mag je jezelf lekker belonen! Heb je de challenge niet gehaald? Dan wordt je hiervoor gestraft door de gene aan wie je jouw challenges hebt verteld.

Tip 5: Bakken

Bakken is een leuke activiteit om te doen als je je verveelt. Je zet iets lekkers op tafel en tegelijkertijd gaat je huis heerlijk ruiken. Op het internet staan verschillende recepten die jij kan uitvoeren. Met de hobby bakbox KIDS, het sinterklaas bakken pakket of het hobbypakket bakken helpen wij jou graag met het bakken van de lekkerste lekkernijen.