Thuis tuinieren met moestuintjes

Het is alweer even lente. Hierbij staan alle bloemen in de bloei. Tijd om je eigen tuintje ook weer op te fleuren. Dit doe je het makkelijkste met je eigen plantjes. Er zijn veel verschillende planten. Maar het leukste om te beginnen zijn moestuintjes. Deze kleine bakjes kun je overal kwijt. Zo kun je deze laten groeien als je helemaal geen tuin hebt.

Planten verzorgen

Het laten ontkiemen van kleine plantjes is vaak het probleem niet maar het verzorgen van de planten in het overzetten en laten door groeien is vaak lastiger. Bij het overpotten van de plantjes kunnen de wortels beschadigd raken waardoor een plant niet meer door kan groeien. Hierom is het zeer belangrijk dat dit proces secuur gaat. Zodat de planten en de wortels niet beschadigd raken.

Daarnaast is het ook zeer belangrijk om planten regelmatig water te geven, maar nooit teveel. Planten kunnen bij teveel water het niet overleven. Dus zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar dat het water niet zichtbaar is.

Tuinier pakket van Hobbyboxnl

Bij Hobbyboxnl hebben we verschillende hobbypakketten. Maar een van de leukste die wij aanbieden is het hobbypakket tuinieren. Hierin zit alles voor het beginnen met tuinieren en krijg je direct groene handen. Met de leukste plantjes en het beste gereedschap.

In onze pakketten zitten verschillende plantjes bijvoorbeeld met paprika, andijvie en tomaten. Maar ook een pakket met keuken kruiden. Deze zijn altijd handig tijdens het koken zoals basilicum, peterselie en oregano. Maar het kan ook zijn dat onze pakketten in de toekomst met andere soorten kruiden en planten kunnen komen.

Goodiebox opzeggen